Sposób przygotowania:
Sałatka z tortellini, kalafiora i papryki
Najpierw gotuję pierożki tortellini , ugotowane przelewam zimną wodą i odstawiam do wystudzenia, raz za czas je „podrzucam” na sitku, aby się nie posklejały.
Kalafior dzielę na różyczki i gotuję w osolonej i delikatnie posłodzonej wodzie, al.’dente, dosłownie 4 – 5 minut od zagotowania. Następnie odcedzam i studzę.
Z papryk wycinam gniazda z nasionami, myje i kroję w drobne paski, cebulki siekam.
Do miski przekładam zimne pierożki, kalafior, papryki i cebulkę. Solę i oprószam pieprzem, dodaję majonez, posiekany drobniutko koperek i delikatnie mieszam.
Odstawiam na godzinkę i podaję.
Kalafior dzielę na różyczki i gotuję w osolonej i delikatnie posłodzonej wodzie, al.’dente, dosłownie 4 – 5 minut od zagotowania. Następnie odcedzam i studzę.
Z papryk wycinam gniazda z nasionami, myje i kroję w drobne paski, cebulki siekam.
Do miski przekładam zimne pierożki, kalafior, papryki i cebulkę. Solę i oprószam pieprzem, dodaję majonez, posiekany drobniutko koperek i delikatnie mieszam.
Odstawiam na godzinkę i podaję.