Sposób przygotowania:
Sałatka z tuńczyka i ryżu
Do tej sałatki przygotowałam tuńczyka w kawałkach w oleju z puszki, którego podzieliłam na mniejsze części. Potem włożyłam go do miski.
Ugotowałam na sypko ryż w woreczku z dodatkiem soli. Kiedy ryz był już chłodny, dodałam go do tuńczyka. Na sitku odsączyłam kukurydzę z zalewy i dodałam ją do reszty składników.
Pokroiłam ogórki konserwowe w mała kostkę, natomiast szczypiorek drobno.
Wszystkie składniki sałatki wymieszałam ze sobą. Sałatkę doprawiłam solą, pieprzem mielonym. Na końcu dodałam majonez i jeszcze dokładnie wymieszałam.
Smacznego !
Ugotowałam na sypko ryż w woreczku z dodatkiem soli. Kiedy ryz był już chłodny, dodałam go do tuńczyka. Na sitku odsączyłam kukurydzę z zalewy i dodałam ją do reszty składników.
Pokroiłam ogórki konserwowe w mała kostkę, natomiast szczypiorek drobno.
Wszystkie składniki sałatki wymieszałam ze sobą. Sałatkę doprawiłam solą, pieprzem mielonym. Na końcu dodałam majonez i jeszcze dokładnie wymieszałam.
Smacznego !