Sposób przygotowania:
Sałatka z brązowego ryżu
Zagotować wodę osolić lekko włożyć dwa woreczki i gotować według przepisu na opakowaniu. Należy pamiętać że ryż brązowy gotuje się znacznie dłużej od białego.
Ugotowany ryż odsączamy wyjmujemy z woreczków i studzimy. Korniszony i cebule kroimy w kosteczkę. Groszek wylewamy na sitko i płuczemy odsączamy.
Natkę pietruszki siekamy Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Do zimnego ryżu dodajemy korniszony, cebulę, groszek, jabłka natkę pietruszki doprawiamy solą i pieprzem można wymieszać.
Następnie dodajemy majonez mieszamy jeżeli sałatka jest trochę za sucha to dodajemy jeszcze majonezu. Na górę sałatki ścieramy surową marchewkę i posypujemy groszkiem. Sałatkę odstawiamy aby smaki się przegryzły.
POLECAM!!!
Ugotowany ryż odsączamy wyjmujemy z woreczków i studzimy. Korniszony i cebule kroimy w kosteczkę. Groszek wylewamy na sitko i płuczemy odsączamy.
Natkę pietruszki siekamy Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Do zimnego ryżu dodajemy korniszony, cebulę, groszek, jabłka natkę pietruszki doprawiamy solą i pieprzem można wymieszać.
Następnie dodajemy majonez mieszamy jeżeli sałatka jest trochę za sucha to dodajemy jeszcze majonezu. Na górę sałatki ścieramy surową marchewkę i posypujemy groszkiem. Sałatkę odstawiamy aby smaki się przegryzły.
POLECAM!!!
gusia1000