Sposób przygotowania:
Warstwowa sałatka z tuńczykiem i ciecierzycą
W miseczce mieszamy majonez ze śmietaną i musztardą. Dodajemy pieprz, sól oraz posiekany koperek.
Przygotowujemy wszystkie składniki:
Ser żółty kroimy w paski, ogórki oraz cebulę w kostkę. Jajka gotujemy na twardo i również kroimy w kostkę. Na sitku odsączamy dokładnie z zalewy ciecierzycę i kukurydzę.
Układamy poszczególne składniki w szklanej, przezroczystej misce w następującej kolejności:
Ser żółty, ogórki, połowa sosu, kukurydza, cebula, tuńczyk, ciecierzyca, jajka. Wierzch smarujemy pozostałą częścią sosu.
Smacznego.
Przygotowujemy wszystkie składniki:
Ser żółty kroimy w paski, ogórki oraz cebulę w kostkę. Jajka gotujemy na twardo i również kroimy w kostkę. Na sitku odsączamy dokładnie z zalewy ciecierzycę i kukurydzę.
Układamy poszczególne składniki w szklanej, przezroczystej misce w następującej kolejności:
Ser żółty, ogórki, połowa sosu, kukurydza, cebula, tuńczyk, ciecierzyca, jajka. Wierzch smarujemy pozostałą częścią sosu.
Smacznego.