edytaha

edytaha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 992]

Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą .

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybka i łatwa do wykonania

Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą .

Składniki:

Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą .

 

  • 1 puszka tuńczyka w oleju (185g)
  • 1 puszka czerwonej fasoli konserwowej (400g)
  • 20 dag ogórków konserwowych
  • 1 średnia cebula
  • 1 nieduże jabłko
  • kilka gałązek zielonej pietruszki
  • pieprz
  • ewentualnie sól

Sposób przygotowania:

Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą .
Jabłko umyć, obrać, pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać w drobną kosteczkę. Ogórki razem ze skórką pokroić w kostkę. Fasolkę dokładnie osączyć z zalewy. Jeśli sos jest bardzo gęsty i ciągnący – przelać ją wodą. Zielona pietruszkę drobno posiekać. Do salaterki przełożyć tuńczyka razem z olejem, dodać pozostałe składniki, doprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Odstawić na godzinkę w chłodne miejsce. Podawać ze świeżym pieczywem.