Sposób przygotowania:
Sałatka z tuńczykiem, soczewicą i fasolką
Fasolkę szparagową gotujemy na parze. Jeżeli używamy świeżej musimy pokroić ja na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w kostkę a pora w talarki. Pestki słonecznika prażymy na suchej patelni.
Tuńczyka odcedzamy, przekładamy do miski i delikatnie widelcem rozdrabniamy na mniejsze kawałki Dodajemy soczewicę. (Ja zawsze puszkowane warzywa płuczę pod bieżącą wodą.)
Dorzucamy pokrojoną cebulę, pora i uprażony słonecznik. Składniki mieszamy i doprawiamy pieprzem, olejem lnianym oraz sokiem z cytryny.
Tuńczyka odcedzamy, przekładamy do miski i delikatnie widelcem rozdrabniamy na mniejsze kawałki Dodajemy soczewicę. (Ja zawsze puszkowane warzywa płuczę pod bieżącą wodą.)
Dorzucamy pokrojoną cebulę, pora i uprażony słonecznik. Składniki mieszamy i doprawiamy pieprzem, olejem lnianym oraz sokiem z cytryny.
Magdalena88
Marika-
sammakko