Sposób przygotowania:
Sałatka z tuńczyka inaczej
Przygotowanie przystawki nie wymaga dużo pracy. Dzięki tej formie nasza ulubiona sałatka będzie wyglądała niezwykle efektownie na świątecznym stole. Do przygotowania rurek potrzebujemy opakowanie ciasta francuskiego. Musimy pokroić je w paski o szerokości 2-3 cm. Każdy dodatkowo rolujemy i owijamy dokładnie foremki do pieczenia rurek. Jajko musimy wymieszać z pomarańczowym barwnikiem i posmarować nim wszystkie rurki. Pieczemy 15-20 min w 200 stopniach. Do przygotowania sałatki potrzebujemy 1 torebkę ryżu. Gotujemy go w osolonej wodzie. Ogórki, paprykę, jabłko oraz cebulę kroimy w drobną kostkę, natkę siekamy. Wszystko dokładnie mieszamy z tuńczykiem i majonezem, doprawiamy solą i pieprzem. Gdy rurki przestygną małą łyżeczka napełniamy je sałatką. W każdą wbijamy małą gałązkę kopru. Nasza przystawka jest już gotowa.
Ankha
sammakko
halina
sammakko
Dziękuję i polecam :)
skuter5