nunciaaa

nunciaaa

Starszy Kucharz
[Przepisów: 23]

Sałatka z zupek błyskawicznych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna i szybka sałatka dla każdego !

Sałatka z zupek błyskawicznych Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka z zupek błyskawicznych

 

  • 1 filet z kurczaka
  • kapusta pekińska
  • 1 czerwona papryka
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 zupki błyskawiczne
  • szklanka wody
  • majonez
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Sałatka z zupek błyskawicznych
Fileta z kurczaka kroimy w drobna kosteczkę i podsmażamy na 5 łyżkach oleju bądź oliwy. Gdy nasz filet już się podsmaży dodajemy szklankę wody i trzymamy chwile na ogniu do zagotowania. Odkładamy na bok i wrzucamy makaron oraz przyprawy z naszych zupek! Uwaga bez zielonej przyprawy z czerwonej zupki!!! Mieszamy i zostawiamy pod przykryciem do napęcznienia makaronu. Kapustę oddzielamy liście od pędów i kroimy w drobne słupki i wrzucamy do miski. Paprykę kroimy w drobna kosteczkę i również wrzucamy do miski. Kukurydzę osączamy z wody i dorzucamy do reszty warzyw. Mięso oraz makaron jak nam wystygnie również wrzucamy do miski. Dodajemy sól, pieprz i majonez i wszystko razem mieszamy. Zostawiamy na około 2 godziny sałatkę w lodówce aby się ''przegryzła''
Sałatka z zupek błyskawicznych
Tak właśniemusi wyglądać nasze odzielenie liści od pędu
Sałatka z zupek błyskawicznych
Uwaga! Używamy tylko do tej sałątki tylko te zupki!!!
Sałatka z zupek błyskawicznych
Kroimi kapustę w takie oto drobne słupki nie za grubo !!!!
Sałatka z zupek błyskawicznych
Tak oto wygląda mięso dodane z zupkami oraz ich przyprawami