Sposób przygotowania:
Sałatka z zupek błyskawicznych
Fileta z kurczaka kroimy w drobna kosteczkę i podsmażamy na 5 łyżkach oleju bądź oliwy. Gdy nasz filet już się podsmaży dodajemy szklankę wody i trzymamy chwile na ogniu do zagotowania. Odkładamy na bok i wrzucamy makaron oraz przyprawy z naszych zupek! Uwaga bez zielonej przyprawy z czerwonej zupki!!! Mieszamy i zostawiamy pod przykryciem do napęcznienia makaronu. Kapustę oddzielamy liście od pędów i kroimy w drobne słupki i wrzucamy do miski. Paprykę kroimy w drobna kosteczkę i również wrzucamy do miski. Kukurydzę osączamy z wody i dorzucamy do reszty warzyw. Mięso oraz makaron jak nam wystygnie również wrzucamy do miski. Dodajemy sól, pieprz i majonez i wszystko razem mieszamy. Zostawiamy na około 2 godziny sałatkę w lodówce aby się ''przegryzła''