Sposób przygotowania:
Sałatka z zupek chińskichMakaron z zupek kruszymy, wsypujemy do miski, wraz z przyprawami dołączonymi do zupki, zalewamy wrzątkiem na 10 minut, następnie odsączamy. Torebeczek z tłuszczem, które są dołączone do zupek nie dodajemy, gdyż od nich sałatka szybciej się psuje.
Pierś kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, smażymy na oleju dodając przyprawę do kebaba. Po usmażeniu odsączamy z tłuszczu. Jeżeli nie mamy przyprawy do kebaba możemy ją zastąpić np. przyprawą do kurczaka i bazylią. Ogórki kroimy w kostkę, ich ilość jest zależna od naszych upodobań. Odsączamy z nadmiaru wody. Fasolę wykładamy na sitko, płuczemy wodą, odsączamy. Wszystkie składniki po ich dokładnym odsączeniu przekładamy do miski, dodajemy majonez, mieszamy.
Do sałatki możemy dodać również czerwoną paprykę pokrojoną w drobną kostkę oraz szczypiorek. Jednak proszę nie przesądzać z ich ilością, gdyż te składniki służą tu głównie do urozmaicenia kolorystyki sałatki.
SMACZNEGO !!!
kuchareczka1