Sposób przygotowania:
Fasola wielokwiatowa po turecku
🔘 Fasolę wielokwiatową umyć pod bieżącą wodą i pokroić lub połamać na kilku centymetrowe kawałki.
🔘 Najpierw w dużym żeliwnym garnku do pieczenia na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć cebulę i czosnek. Następnie dodać chili-pul-biber, ostry paprykakrem i koncentrat pomidorowy.
🔘 Później całość zdeglasować pomidorami ( 4 duże lub 8 mniejszych ), doprawić solą i pieprzem, dodać fasolę wielokwiatową, wlać wodę i dobrze wszystko razem wymieszać. Później garnek przykryć pokrywką i gotować na małym ogniu przez około 20 - 25 minut, aż fasola będzie miękka. Fasola po turecku dobrze komponuje się z jogurtem i chlebem pita lub tak jak ja jadłem.
🔘 Najpierw w dużym żeliwnym garnku do pieczenia na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć cebulę i czosnek. Następnie dodać chili-pul-biber, ostry paprykakrem i koncentrat pomidorowy.
🔘 Później całość zdeglasować pomidorami ( 4 duże lub 8 mniejszych ), doprawić solą i pieprzem, dodać fasolę wielokwiatową, wlać wodę i dobrze wszystko razem wymieszać. Później garnek przykryć pokrywką i gotować na małym ogniu przez około 20 - 25 minut, aż fasola będzie miękka. Fasola po turecku dobrze komponuje się z jogurtem i chlebem pita lub tak jak ja jadłem.



