Sposób przygotowania:
Paszteciki z mięskiem rosołowym
1. Sypiemy kopiec z mąki, robimy w nim dołek, dodajemy pokrojone masło, twaróg, sól, żółtka i proszek do pieczenia 2. Siekać nożem do momentu aż składniki zaczną się łączyć następnie zagnieść ręką, zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki, pieczemy jabłko do miękkości (ok. 15 minut) w 180 stopniach 3. Kroimy w drobną kostkę cebulę i czekamy aż się zeszkli na maśle 4. Mięso, marchewkę mielimy w maszynce lub blenderze, dodajemy cebulę, jajko, przyprawy, kaszę mannę, fasolę, tartego ogórka, jabłko, suszoną cebulkę, płatki drożdżowe i podlewamy lekko bulionem 5. Ciasto wyjąć z lodówki wyjąć na blaszkę i rozwałkować na 0,5 cm naleśnik na który nakładamy małe porcje nadzienia (tylko na połowie) a drugą połową ciasta przykrywamy i tniemy nożem na mniejsze części 6. Gotowe paszteciki posmarować żółtkiem z mlekiem i posypać siemieniem lnianym i sezamem, pokroić plasterki mozzarelli 7. Piec w 200 stopniach 15-20 minut aż nabiorą złotego koloru 8. Podawać z barszczem czerwonym lub jako dodatek do lunchboxa ;)