Sposób przygotowania:
Paszteciki z mięskiem rosołowym
1. Sypiemy kopiec z mąki, robimy w nim dołek, dodajemy pokrojone masło, twaróg, sól, żółtka i proszek do pieczenia
2. Siekać nożem do momentu aż składniki zaczną się łączyć następnie zagnieść ręką, zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki
3. Kroimy w drobną kostkę cebulę i czekamy aż się zeszkli na maśle
4. Mięso, marchewkę mielimy w maszynce lub blenderze, dodajemy cebulę, jajko, przyprawy, kaszę mannę, fasolę, tartego ogórka i podlewamy lekko bulionem
5. Ciasto wyjąć z lodówki wyjąć na blaszkę i rozwałkować na 0,5 cm naleśnik na który nakładamy małe porcje nadzienia (tylko na połowie) a drugą połową ciasta przykrywamy i tniemy nożem na mniejsze części
6. Gotowe paszteciki posmarować żółtkiem z mlekiem i posypać siemieniem lnianym i sezamem, pokroić plasterki mozzarelli
7. Piec w 200 stopniach 15-20 minut aż nabiorą złotego koloru
8. Podawać z barszczem czerwonym lub jako dodatek do lunchboxa ;)
2. Siekać nożem do momentu aż składniki zaczną się łączyć następnie zagnieść ręką, zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki
3. Kroimy w drobną kostkę cebulę i czekamy aż się zeszkli na maśle
4. Mięso, marchewkę mielimy w maszynce lub blenderze, dodajemy cebulę, jajko, przyprawy, kaszę mannę, fasolę, tartego ogórka i podlewamy lekko bulionem
5. Ciasto wyjąć z lodówki wyjąć na blaszkę i rozwałkować na 0,5 cm naleśnik na który nakładamy małe porcje nadzienia (tylko na połowie) a drugą połową ciasta przykrywamy i tniemy nożem na mniejsze części
6. Gotowe paszteciki posmarować żółtkiem z mlekiem i posypać siemieniem lnianym i sezamem, pokroić plasterki mozzarelli
7. Piec w 200 stopniach 15-20 minut aż nabiorą złotego koloru
8. Podawać z barszczem czerwonym lub jako dodatek do lunchboxa ;)