Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 413]

Pyszna śródziemnomorska kiszona kapusta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Chrupka, wyrazista w smaku kapusta ma mnóstwo korzystnych dla organizmu właściwości – wzmocnienie odporności oraz na prawidłową pracę przewodu pokarmowego.

Pyszna śródziemnomorska kiszona kapusta Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pyszna śródziemnomorska kiszona kapusta

 

  • 500 g. kiszonej kapusty
  • tłuszcz do smażenia (oliwa)
  • 1 cebula (pokroić w kostkę)
  • 1 czerwona papryka (pokroić w kostkę)
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 100 g. puree pomidorowe
  • oregano (suszone)
  • zioła włoskie (italielische kräuter)
  • przyprawy: sól / pieprz

Sposób przygotowania:

Pyszna śródziemnomorska kiszona kapusta
🔘 Puszkę łagodnej kapusty kiszonej, lekko przepłukać, odcedzić i wycisnąć. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. 🔘 W dużym garnku na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć cebulę i paprykę. Następnie dodać kiszoną kapustę z odrobiną cukru i krótko razem podsmażyć. Później dodać koncentrat pomidorowy, puree pomidorowe i gotować pod przykryciem na wolnym ogniu przez około 10 minut. Całość od czasu do czasu mieszać, aby zapobieć przypaleniu. Teraz doprawić solą, pieprzem i oregano, dodać zioła włoskie i podawać z puree ziemniaczanym lub podpieczonymi ziemniakami i frykadelkami rybnymi.
Pyszna śródziemnomorska kiszona kapusta
Puszkę łagodnej kapusty kiszonej, lekko przepłukać, odcedzić i wycisnąć. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.