Sposób przygotowania:
Sałatka z zupek chińskich -z kurczakiem i kapustąKurczak:
Piersi z kurczaka należy umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, a następnie oprószyć przyprawami i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
Pozostałe składniki:
Kapustę pekińską należy pokroić na drobno, paprykę w kostkę, kukurydzę i fasolkę/groszek - odcedzić z zalewy, a zupki chińskie pokruszyć.
Sałatka:
Warzywa, kurczaka oraz makaron przyprawami i olejkami, jeśli są (z zupek) - umieścić w misce i wymieszać z majonezem.
Sałatkę opcjonalnie doprawić do smaku i schłodzić w lodówce.
(Makaron zrobi się miękki, ponieważ wchłonie majonez, dlatego nie powinno się go "żałować". Przed podaniem, jeżeli sałatka będzie zbyt "sucha" - należy ponownie dodać odrobinę majonezu.)
halina
gusia1000