Sposób przygotowania:
Sałatka z zupek chińskich 3 Eli
Umytą i osuszoną papierowym ręcznikiem łopatkę pokroić w paseczki.Wymieszać sos sojowy,6 łyżek oleju,przyprawę do wieprzowiny,czosnek i pieprz.Marynatę wlać do mięsa,wymieszać i wstawić do lodówki na całą noc.Mięso wyjąć z lodówki,usmażyć na rozgrzanej suchej patelni i ostudzić.Makaron z zupek razem z przyprawami zalać połową ilości wrzątku jaki jest w opisie na opakowaniu.Makaron przykryć pokrywką.Co jakiś czas makaron pomieszać.Kapustę pekińską,por i paprykę umyć.Oczyszczone pieczarki pokroić na ćwiartki.Cebulę poszatkować.Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju,dodać pieczarki,cebulę,doprawićsolą,pieprzem,smażyć aż odparuje caławoda i ostudzić.Kapustę poszatkować.Z papryki usunąć szypółkę,nasiona i pokroić ją w słupki.Pora pokroić w ćwierć krążki.Kukurydzę odcedzić,przepłukać zimną wodą i odsączyć.Do miski włożyć makaron,mięso,paprykę,por,kukurydzę,kapustę pekińską,pieczarki,dodać majonez i wymieszać.Smacznego!
Dorota0309