Sposób przygotowania:
sałatka z zupką chińską
Makaron pokruszyć, zrumienić na patelni (bez tłuszczu) i w zależności od tego czy chcemy aby makaron pozostał suchy i chrupiący, czy chcemy go zmiękczyć, dodajemy śmietanę lub jogurt i mieszamy, bądź pozostawimy bez dodatków do wystygnięcia. Filet kroimy w kostkę (im drobniej i staranniej tym lepszy będzie efekt), smażymy z dodatkiem soli czosnkowej na oleju lub oliwie. Papryki kroimy w drobne kosteczki, por w półksiężyce, szatkujemy kapustę i łączymy wszystko razem dodając kukurydzę. Proponuję dodać max. 3/4 małego słoiczka majonezu (tak małego jak w przypadku Kieleckiego), ponieważ im mniej majonezowa ta sałatka tym lepsza, ale oczywiście wszystko wg upodobań. :-) UWAGA! Jeśli sałatkę podamy świeżą warto pozostawić makaron chrupiący, robi niezły efekt, jeśli jednak przygotowujemy ją wcześniej makaron można wymieszać ze śmietaną bądź jogurtem, ponieważ prędzej czy później i tak namoknie, a po wcześniejszym wymieszaniu nabierze innego smaku.