Sposób przygotowania:
Sałatka ze słonecznikiem.
Makaron typu ryżyk ugotować w osolonej wodzie,zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Odcedzić.Wystudzić.
Słonecznik uprażyć na suchej patelni na zloty kolor.
Pieczarki opłukać,osuszyć.Pokroić jw w kostkę i zeszklić na małej ilości oleju.Wystudzić i osączyć.Posolić i opieprzyć.
Szczypiorek opłukać i drobno posiekać.
Jogurt naturalny wymieszać z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wszystkie składniki sałatki wymieszać i schłodzić.
Można podawać do mięs z grilla.
Słonecznik uprażyć na suchej patelni na zloty kolor.
Pieczarki opłukać,osuszyć.Pokroić jw w kostkę i zeszklić na małej ilości oleju.Wystudzić i osączyć.Posolić i opieprzyć.
Szczypiorek opłukać i drobno posiekać.
Jogurt naturalny wymieszać z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wszystkie składniki sałatki wymieszać i schłodzić.
Można podawać do mięs z grilla.