Sposób przygotowania:
Sałatka ze smażonymi pieczarkami
Por myjemy i drobno siekamy, wrzucamy do miski. Kukurydze odcedzamy z zalewy i dodajemy do pora. Ser żółty kroimy w drobną kosteczkę i dorzucamy do miski. Następnie dodajemy umytą i pokrojoną w drobną kosteczkę paprykę. W międzyczasie gotujemy makaron w osolonym wrzątku. Odcedzamy i kroimy na pół rurki makaronu. Wrzucamy do pozostałych składników sałatki.Pieczarki obieramy i kroimy na ćwiartki. Smażymy na patelni, aż się zrumienią. W trakcie smażenia posypujemy je ziołami prowansalskimi. Zrumienione dorzucamy do sałatki. Wszystko doprawiamy pieprzem, dodajemy majonez i dokładnie mieszamy sałatkę. Odstawiamy na 30 minut, aby sałatka przegryzła się. Smak mojej nowej sałatki bardzo pozytywnie zaskoczył wszystkich domowników.
KasiaJulcia