Sposób przygotowania:
Sałatka ze szpinakiem pomarańczą i wątróbką
W słoiczku mieszamy wszystkie składniki dressingu, tak aby wszystkie składniki połączyły się w emulsję. Na sucha patelnie wysypujemy ziarna słonecznika i chwile prażymy je, tak aby lekko się zarumieniły ale się nie przypaliły. Odstawiamy na bok. Wątróbkę myjemy, oczyszczamy z błon i suszymy na ręczniku papierowym. Na patelni rozpuszczamy masło, wątróbkę obtaczamy w mące i smażymy na dobrze rozgrzanym maśle po około 3-6 minut w zależnościom stopnia wysmażenia wątróbki. Kiedy wątróbka ładnie nam się zezłoci polewamy ją likierem i podpalamy. Kiedy cały alkohol odparuje wątróbkę przekładamy na talerz wyłożony papierem i odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Pomarańczę obieramy i kroimy na cząstki. Na talerzu układamy szpinak, cząstki pomarańczy i wątróbkę, całość posypujemy uprażonymi ziarnami słonecznika i delikatnie skrapiamy dressingiem, serwujemy od razu. Smacznego :D