Sposób przygotowania:
Sałatkowy nowalijkowy zawrót głowy
Ogórka obieramy ze skórki i kroimy w ćwierć plasterki. Wrzucamy do miski. Dodajemy umyte i również pokrojone w ćwierć plasterki rzodkiewki. Kukurydzę odsączamy z zalewy i dorzucamy do miski z ogórkiem i rzodkiewką. Szczypiorek myjemy i osuszamy, drobno siekamy i dorzucamy do miski. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i studzimy.
Następnie dorzucamy do pozostałych składników sałatki. Żółty ser kroimy w drobną kosteczkę, dorzucamy do miski. Na końcu dodajemy majonez i przyprawiamy solą oraz dużą ilością pieprzu. Dokładnie mieszamy sałatkę i odstawiamy na 15 minut, żeby składniki przegryzły się. SMACZNEGO!
Następnie dorzucamy do pozostałych składników sałatki. Żółty ser kroimy w drobną kosteczkę, dorzucamy do miski. Na końcu dodajemy majonez i przyprawiamy solą oraz dużą ilością pieprzu. Dokładnie mieszamy sałatkę i odstawiamy na 15 minut, żeby składniki przegryzły się. SMACZNEGO!