jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Sałatka Waldorf

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 190
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sałatka Waldorf można podawać do obiadu jako dodatek do drugiego dania lub samodzielną przekąskę. Pamiętać trzeba aby skropić sokiem z cytryny aby seler nie ściemniał.

Sałatka Waldorf  Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sałatka Waldorf

 

Sposób przygotowania:

Sałatka Waldorf
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce grubszej. Seler obieramy i myjemy, ścieramy na tarce można z blanszować. Orzechy włoskie pokroić lub zmielić maszynką do mielenia orzechów.

Wszystkie składniki umieścić na talerzu lub w salaterce. Wymieszać, dodać sok z cytryny aby jabłko nie ściemniało. Na końcu dodać jogurt grecki, wymieszać i schłodzić.

Podawać jako przekąskę samodzielną lub do obiadu z dowolnymi dodatkami.
Sałatm=ka waldorf
Jabłka i seler zetrzeć na grubszej tarce
Sałatm=ka waldorf
Dodać resztę składników i polać sokiem z cytryny, podawać do drugiego dania

Tagi:

sałatka seler