WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Sałatka na grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka idealna do grilla. Jest lekka, kolorowa i bardzo smaczna. Zrobiona na bazie warzyw świeżych i konserwowych.

Sałatka na grilla Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka na grilla

 

  • 0,5 kapusty pekińskiej
  • 3-4 duże pomidory
  • 0,5 słoika ogórków konserwowych
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • 2 pęczki szczypiorku
  • 0,5 cebuli
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • pieprz ziołowy
  • 2-3 łyżki oleju
  • 1-2 łyżki octu lub soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Sałatka na grilla

ETAP 1:

Wszystkie warzywa świeże umyć i osuszyć. Kapustę pekińską pozbawić białych łodyg a zielone części liści pokroić na drobne kawałki i wrzucić do naczynia lub salaterki.

Pomidory pokroić w kostkę i dodać do kapusty. Doprawić dość obficie solą, pieprzem czarnym i ziołowym.

Szczypiorek pokroić drobno i wrzucić do warzyw. Kukurydzę konserwową odsączyć z zalewy i dodać do warzyw. Ogórki konserwowe pokroić w półplasterki i dodać do reszty warzyw.

Cebulę drobno pokroić i dodać do sałatki. Wlać olej i ocet lub sok z cytryny i dokładnie wszystko wymieszać.

Podawać od razu po przygotowaniu.

Sałatka na grilla
Pokrojona drobno cebula dodana do pozostałych warzyw
Sałatka na grilla
Ogórki konserwowe pokrojone w półplasterki dodane do sałatki
Sałatka na grilla
Kukurydza konserwowa odcedzona i dodana do sałatki
Sałatka na grilla
Posiekany szczypiorek dodany do pomidora i kapusty pekińskiej