Sposób przygotowania:
Sałatka jarzynowa z marynowaną papryką
Marchew, pietruszkę, selera i ziemniaki dokładnie wyszorować, ugotować nieobrane, odcedzić, ostudzić i obrać. Jajka ugotować na twardo, ostudzić w zimnej wodzie, obrać ze skorupki. Jabłko umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne.
Paprykę marynowaną obrać ze skórki (niekoniecznie, ale tak jest bezpieczniej). Koperek opłukać, otrzepać z wody, posiekać. Mieszankę z puszki osączyć z zalewy. Warzywa, jajka, jabłko i paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać majonez, musztardę i koperek, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Paprykę marynowaną obrać ze skórki (niekoniecznie, ale tak jest bezpieczniej). Koperek opłukać, otrzepać z wody, posiekać. Mieszankę z puszki osączyć z zalewy. Warzywa, jajka, jabłko i paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać majonez, musztardę i koperek, doprawić do smaku solą i pieprzem.