Sposób przygotowania:
saltka szparowa z truskawkami
szparagi i truskawki umyc i obrac ,szparagi tylko od polowy!!
szparagi zblanszowac w mocno osolonej wodzie,nastepnie przelozyc do wody z lodem na pare sekund,odcedzic i pokroic na 5 cm dlugosci czastki.Odlozyc 4-5 truskawkek, reszte pokroic w cwiartki.Odlozone truskawki ugniesc widelcem z curem na mus.
Oliwe , ocet ,musztarde i mus truskawkowy doklanie razem wymieszac.Dodac sos do szparagow z truskawkami, doprawic pieprzem,posypac uprazonymi piniami i parmesanem .Do tego podawc biale pieczywo .
Do tego pasuje naturalny filet wieprzowy,stek wolowy,piers z kurczaka w ziolach ,piers z indyka lub wedzony losos.
Dla kazdego cos dobrego!!
Smacznego!!
szparagi zblanszowac w mocno osolonej wodzie,nastepnie przelozyc do wody z lodem na pare sekund,odcedzic i pokroic na 5 cm dlugosci czastki.Odlozyc 4-5 truskawkek, reszte pokroic w cwiartki.Odlozone truskawki ugniesc widelcem z curem na mus.
Oliwe , ocet ,musztarde i mus truskawkowy doklanie razem wymieszac.Dodac sos do szparagow z truskawkami, doprawic pieprzem,posypac uprazonymi piniami i parmesanem .Do tego podawc biale pieczywo .
Do tego pasuje naturalny filet wieprzowy,stek wolowy,piers z kurczaka w ziolach ,piers z indyka lub wedzony losos.
Dla kazdego cos dobrego!!
Smacznego!!