karolinaOla

karolinaOla

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 59]

Sandacz z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 6

Ta rybka króluje na rodzinnych imprezach

Sandacz z warzywami

Składniki:

Sandacz z warzywami

 

  • Sandacz filet
  • marchewka 1 średnia
  • pietruszka 1 średnia
  • cytryna połówka
  • koperek pęczek
  • pieprz cytrynowy
  • sól

Sposób przygotowania:

Sandacz z warzywami
Dzień wcześniej marynujemy sandacza. Rybkę płuczemy. Posypujemy solą i pieprzem z obu stron. Kładziemy skórą do dołu. Skrapiamy sokiem z cytryny. Dajemy na wierzch koperek w całości i kilka cienkich plastrów cytryny. Foliujemy i wkładamy do lodówki na noc. Następnego dnia pieczemy rybę w 180 st. ok 20 min. Warzywa obieramy, myjemy i kroimy na cienkie paski, które kroimy jeszcze raz na paseczki. W rezultacie ma nam powstać coś w stylu makaronu nitki. Gotujemy w osolonej wodzie, aż warzywa zmiękną. Rybkę kroimy na małe porcje. Każdą z nich przekładamy warzywnym spaghetti (jak na zdjęciu). Smacznego!