Sposób przygotowania:
Sangria z czarnej porzeczki.
Skórkę na pomarańczy sparzyć i wyszorować,a owoc pokroić na plasterki.Mogą to być także kandyzowane plasterki pomarańczy,a-
-le lepsze świeże.Alkohole osobno odmierzyć miarką i wlać do szklanej wazy z lodem kruszonym lub w kostkach,wlać dużo soku z czarnej porzeczki z kartonów lub domowej roboty oraz butelkę wody mineralnej niegazowanej.Wymieszać i podawać sangrię porz-
-eczkową z plasterkami pomarańczy w wazie z chochelką.Nalew-
-ać napój do szklanek koktajlowych.
-le lepsze świeże.Alkohole osobno odmierzyć miarką i wlać do szklanej wazy z lodem kruszonym lub w kostkach,wlać dużo soku z czarnej porzeczki z kartonów lub domowej roboty oraz butelkę wody mineralnej niegazowanej.Wymieszać i podawać sangrię porz-
-eczkową z plasterkami pomarańczy w wazie z chochelką.Nalew-
-ać napój do szklanek koktajlowych.