Sposób przygotowania:
Semifreddo alla nutella
Odzielamy białka od żołtek. Białka ubijamy na sztywna pianę a żołtka ucieramy z cukrem na puszysty krem. Ubijamy śmietane i łączymy wszystkie trzy składniki razem. Robimy to bardzo delikatnie (nie miksertem) . Do podłużnej foremki (wyłożoną folią plastikowa) wlewamy 1/3 kremu potem nakładamy nutellę (lepiej ja troszke rozgrzac aby dobrze sie rozprowadzala) posypujemy orzechami, wlewamy 1/3 kremu, znowu nakladamy nutelle i orzechy. Górna warstwa i ostatnia to pozostaly krem. Tak przygotowana foremkę, owinięta w folię wkładamy do zamrażalnika na przynajmniej 8 godzin. Przed podaniem wyciagamy deser przynajmniej 20 minut wcześniej.
A.B.
jovi
Sarenka
msewka
iwi69
saszka
Evi
Wszystko zalezy od zamrazalnika......moze wystarcza i 4 godziny. Najlepiej zrobic wieczorem.....w nocy nie bedzie kusic a na drugi bedzie gotowe.
bambi
Natala1210
teresa.rembiesa
pioge7