Sposób przygotowania:
Semifreddo z awokado
Przygotuj formę keksówkę,dno oraz boki wyłóż folią spożywczą. W dużej metalowej misce umieść białka. W dużym rondlu zagotuj wodę. Białka ubij na sztywno, dodaj do nich połowę cukru pudru, umieść miskę nad rondle z gotującą się wodą i ubijaj przez 5-10 minut. Białka zgęstnieją i będą błyszczące. Miskę zestaw z kąpieli wodnej.
W tym czasie ubij na sztywno śmietankę z resztą cukru pudru. Awokado obierz ze skórki, umieść w blenderze,wlej sok z limonki i zmiksuj na papkę. Do wystudzonych białek dodaj ubitą śmietanę oraz awokado, delikatnie wymieszaj. Gotową masę przelej do foremki,wyrównaj wierzch i wstaw do zamrażarki na minimum 5-6 godzin.
Gotowy deser krój na porcje, podawaj z plasterkami kiwi skropionymi sokiem z limonki.
Blog: Five O'Clock
W tym czasie ubij na sztywno śmietankę z resztą cukru pudru. Awokado obierz ze skórki, umieść w blenderze,wlej sok z limonki i zmiksuj na papkę. Do wystudzonych białek dodaj ubitą śmietanę oraz awokado, delikatnie wymieszaj. Gotową masę przelej do foremki,wyrównaj wierzch i wstaw do zamrażarki na minimum 5-6 godzin.
Gotowy deser krój na porcje, podawaj z plasterkami kiwi skropionymi sokiem z limonki.
Blog: Five O'Clock