Sposób przygotowania:
Ser twarogowy z pastą pomidorową i kminkiem
Jajka ugotowac na twardo, ostudzic i drobniuteńko posiekać albo utrzeć na tarce.
Ser biały (najlepiej półtłusty i dość miękki) rozgnieść widelcem dodając tyle kwaśnej gęstej śmietany, aby osiągnąć odpowiednią, dość luźną konsystencję.
Dodać łyżkę gęstego słodkiego koncentratu pomidorowego dobrej jakości i rozetrzeć do uzyskania jednolitego koloru. Posolić serek do smaku i doprawić sporą ilością mielonego kminku i słodkiej papryki.
Podawać z ulubionym pieczywem.
Ser biały (najlepiej półtłusty i dość miękki) rozgnieść widelcem dodając tyle kwaśnej gęstej śmietany, aby osiągnąć odpowiednią, dość luźną konsystencję.
Dodać łyżkę gęstego słodkiego koncentratu pomidorowego dobrej jakości i rozetrzeć do uzyskania jednolitego koloru. Posolić serek do smaku i doprawić sporą ilością mielonego kminku i słodkiej papryki.
Podawać z ulubionym pieczywem.