Ilona_eS

Ilona_eS

Szef Kuchni
[Przepisów: 25]

Pasta z makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierwszy raz połączyłam makrele z serem białym i nie byłam do końca przekonana jak to będzie smakować mimo iż uwielbiam pasty serowe z różnymi dodatkami. Jak się okazało takie połączenia było strzałem w dziesiątkę.

Pasta z makreli

Składniki:

Pasta z makreli

 

  • ser biały 250 g
  • Makrela 0,5 sztuki
  • cebula 1 sztuka
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
  • ketchup pikantny

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli

etap 1

Pasta z makreli
wymieszać ser z cebulką za pomocą widelca

Ser biały przełożyć do miski, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulkę, wymieszać.

etap 2

Pasta z makreli
z makreli ostrożnie należy wyjąć wszystkie ości.

Z makreli usunąć ości, dodać do sera, wymieszać.

etap 3

Pasta z makreli
ilość ketchupu dozować w zależnośći od upodobań smakowych

dodać ketchup żeby pasta niebyła zbyt tępa, ilość w zależności od upodobań. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

4

Pasta z makreli
Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem i pomidorkiem.

Pastę rozsmarować na pieczywie podawać z pomidorkiem lub papryką.
Smacznego :)