cris

cris

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 354]

Serniczek na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dobrze znany,przez wszystkich lubiany.Można go wzbogacić sezonowymi owocami.

Serniczek  na zimno

Składniki:

Serniczek na zimno

 

  • 3 kubeczki serka homogenizowanego
  • 3 żółtka
  • 3/4szklanki cukru pudru
  • 250 g masła
  • cukier waniliowy do smaku
  • mieszanka bakaliowa/w-g smaku/
  • 1 duża paczka biszkoptów
  • 2 dowolne galaretki

Sposób przygotowania:

Serniczek na zimno
Przygotować galaretkę w/g instrukcji. Pozostawić do schłodzenia.Żółtka ubić z cukrem i wanilią na parze.Po przestudzeniu połączyć z masłem.Ucierać masę dodając do niej po łyżce serka,a na końcu bakalie.Składniki powinny mieć jednakową temperaturę.Foremkę o dowolnym kształcie/spód i boki/ wyłożyć biszkoptami i pokryć masą serową.Wierzch zalać tężejąca galaretką.

Pozostawić na kilka godzin do schłodzenia.