Sposób przygotowania:
Serniczki z laurowymi brzoskwiniami
Do miseczki wsypać cukier. Liście laurowe umyć, osuszyć i posiekać drobno dodać do cukru, zamieszać i odstawić. Brzoskwinie umyć, usunąć pestki, pokroić w kostkę miąższ. Dobrze żeby brzoskwinie nie były zbyt dojrzałe i miękkie bo szybko się rozpadną. W rondlu rozgrzać masło, wrzucić brzoskwinie i cukier laurowy. Smażyć aż owoce lekko zmiękną, ale nie rozpadną się. Dodać sok z cytryny. Wystudzić. Do 100 ml wrzątku wsypać galaretkę i zamieszać. Lekko ostudzić.
Serek zmiksować z jogurtem, dodać 2-3 łyżki do galaretki, zamieszać. Wlać całość do serka z jogurtem, zamieszać, ewentualnie dosłodzić do smaku. Tak przygotowaną masę nałożyć do foremek. Ja użyłam silikonowej formy z serduszkami. Wstawić do lodówki do stężenia. Serduszka nałożyć na talerzyki, polać 2 łyżkami laurowych brzoskwiń i od razu podawać
Serek zmiksować z jogurtem, dodać 2-3 łyżki do galaretki, zamieszać. Wlać całość do serka z jogurtem, zamieszać, ewentualnie dosłodzić do smaku. Tak przygotowaną masę nałożyć do foremek. Ja użyłam silikonowej formy z serduszkami. Wstawić do lodówki do stężenia. Serduszka nałożyć na talerzyki, polać 2 łyżkami laurowych brzoskwiń i od razu podawać
kołczu
Alex_M
pierwszy raz próbowałam liścia laurowego w deserze i moim zdaniem pasuje świetnie. polecam spróbować! ten Twój ananas też ciekawie brzmi :)
mysza75
Alex_M
dziękuję :)