Sposób przygotowania:
Sernik na zimno 7
Tortownicę wykładamy biszkoptami. Odmrażamy truskawki. Galaretki przyrządzamy w o połowę mniejszej ilości wody niż jest podane w przepisie-(cytrynową w około 1 szkl. wody a dwie truskawkowe w pół litra wody ). Ser i jogurt miksujemy z cukrem pudrem, odlewamy połowę masy serowej. Kiedy cytrynowa galaretka zaczyna tężeć, łączymy ją z jedną częścią masy serowej. Czekamy chwilę aż masa zrobi się gęsta i wylewamy na biszkopty. Wkładamy do lodówki na około godzinę. Drugą część masy serowej łączymy z połową rozrobionej galaretki truskawkowej, dodajemy kilka posiekanych drobno owoców i wylewamy na tortownicę. Wkładamy do lodówki na kolejną godzinkę. W tym czasie robimy mus truskawkowy. Truskawki miksujemy dodając resztę rozrobionej galaretki ( można dosłodzić ). Wylewamy na masę serową. Wkładamy do lodówki i czekamy aż stężeje. Smacznego :)