Sposób przygotowania:
Shrek gruszkowy
Biszkopt: jaja zmiksuj z cukrem. Wlej 3 łyżki wody, dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Zmiksuj. Ciasto wylej do formy. Piecz ok. 20 minut w temp. 180 stopni. Masa budyniowa: rozpuść budynie w 1,5 szklanki soku. Resztę soku zagotuj. Dodaj rozpuszczone budynie. Jeszcze raz zagotuj. Gorącą masę rozprowadź na ostudzonym biszkopcie. Na masę rozłóż biszkopty. Masa śmietanowa: 1 galaretkę rozpuść w 3/4 szklanki gorącej wody. Pozostaw do lekkiego zastygnięcia. Śmietanę ubij. Pod koniec ubijania dodaj powoli galaretkę. Wylej masę na ułożone wcześniej biszkopty. 2 galaretki rozpuść w 800 ml gorącej wody. Lekko stężałą galaretkę wylej na masę śmietanową.