marlena1114

marlena1114

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 335]

Skórka pomarańczowa po ormiańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Serdecznie zapraszam do przyrządzenia deseru

Skórka pomarańczowa po ormiańsku

Składniki:

Skórka pomarańczowa po ormiańsku

 

  • suszona skórka pomarańczowa
  • cukier w ilości równej wadze skórki
  • 1/4 laski wanilii

 

Sposób przygotowania:

Skórka pomarańczowa po ormiańsku
Cukier w ilości równej wadze skórki pomarańczowej wsypać do rondelka i uprażyć z dodatkiem niewielkiej ilości wody oraz wanilii do smaku. Do gorącego karmelu wrzucać kawałki skórki, obsmażać z obu stron, po czym wyjmować widelcem na zwilżoną deskę i odstawić do wystygnięcia. Usmażoną skórkę włożyć do zakręcanego słoika. Powinna tam leżakować przez co najmniej 2 tygodnie. Znakomicie nadaje się do lodów, tortów, serników. Serdecznie zapraszam do przyrządzenia skórki jest naprawdę lepsza niż ta kupna. Smacznego