Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Słodki krem dyniowo-migdałowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

super smaczny deser dla każdego

Słodki krem dyniowo-migdałowy

Składniki:

Słodki krem dyniowo-migdałowy

 

  • 1 litr mleka
  • 1 kg miąższu z dyni(ugotowanego i zmiksowanego)
  • 60 dag cukru
  • 100 - 150 gram migdałów
  • 6 jaj
  • 1 kieliszek sherry

Sposób przygotowania:

Słodki krem dyniowo-migdałowy
sparzyć migdały wrzątkiem i obrać ze skórki zmiksować i wymieszać z mlekiem włożyć do garnka zmiksowany miąższ dyni i cukier gotując mieszamy na średnim ogniu aż woda odparuje i cukier się rozpuści cały czas mieszając wlać ciepłe mleko z migdałami a gdy masa się zagotuje odstawić z ognia i dodać po jednym żółtku oraz sherry i wymieszać na jednolitą masę na koniec postawić na średnim ogniu na kilka minut i mieszać przez cały czas a następnie przelać do pucharków

Tagi:

dynia