kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Słodkie gruszki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podawać z różnymi dodatkami, lodami, bitą śmietaną, itp.

Słodkie gruszki

Składniki:

Słodkie gruszki

 

  • 85 dag soczystych gruszek
  • 120 ml brązowego rumu
  • 1/3 szklanki rodzynek
  • 2 łyżki cukru
  • pół łyżki masła

Sposób przygotowania:

Słodkie gruszki
Owoce obrać, przekroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. 100 ml rumu wymieszać z połową szklanki wody, zalać gruszki, Dodać rodzynki, cukier i masło. Zagotować. Pomieszać co jakiś czas. Następnie przykryć. Gotować 10 minut na małym ogniu. Ostrożnie wyjąć owoce. Natomiast płyn gotować nadal aż woda odparuje. Po zdjęciu z ognia wymieszać z rumem. Polać owoce. Od razu podawać.