e-jola1

e-jola1

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 71]

Smażona wątróbka drobiowa z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczna i łatwa w wykonaniu propozycja obiadowa

Smażona wątróbka drobiowa z cebulką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Smażona wątróbka drobiowa z cebulką

 

Sposób przygotowania:

Smażona wątróbka drobiowa z cebulką
Cebulę obrać i pokroić w piórka lub półksiężyce. Następnie cebulę usmażyć na oleju na złoty kolor, doprawić solą. Wątróbki opłukać, pozostawić na sitku, aby ociekły. oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Następnie każdy kawałek obtoczyć w mące i usmażyć na oleju z każdej strony. Pod koniec smażenia doprawić solą (solenie na początku sprawia, że mięso twardnieje). Do cebuli dodać wątróbki, dusić pod przykryciem ok. 5-10 min. Smacznego!
Smażona wątróbka drobiowa z cebulką
Cebulę usmażyć na oleju na złoty kolor, doprawić solą
Smażona wątróbka drobiowa z cebulką
Wątróbki opłukać, oczyścić i obtoczyć w mące
Smażona wątróbka drobiowa z cebulką
Usmażyć na oleju z każdej strony (posolić na koniec)
Smażona wątróbka drobiowa z cebulką
Do cebuli dodać wątróbki, dusić pod przykryciem ok. 5-10 min