redakcja

redakcja

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 202]

Łosoś z kaszą jaglaną i grillowanymi warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Ryby i kasza jaglana powinny często gościć w naszej codziennej diecie. Jaglana zawiera substancje, które umożliwiają usunięcie z organizmu toksyn. Ryby – zawierają kwasy omega-3 i omega-6, dzięki którym skóra nie wysusza się.

Łosoś z kaszą jaglaną i grillowanymi warzywami

Składniki:

Łosoś z kaszą jaglaną i grillowanymi warzywami

 

 

 

 

 

  • natka pietruszki

 

 

 

 

 

  • pestki słonecznika

Sposób przygotowania:

Łosoś z kaszą jaglaną i grillowanymi warzywami
Ugotuj kaszę jaglaną zgodnie z opisem na opakowaniu. Pokrój w plastry cukinię oraz paprykę, dopraw solą i pieprzem. Grilluj na rozgrzanej patelni grillowej.

Przekrój filet na dwie części (jeśli jest duży). Na osobnej patelni rozgrzej olej rzepakowy i zacznij smażyć łososia od strony skóry na średnim ogniu. Smaż przez 3 minuty każdą stronę, a potem tę bez skóry dopraw solą i pieprzem.

Ugotowaną kaszę jaglaną wymieszaj z oliwą z oliwek i posiekaną natką pietruszki. Ułóż na talerzu kaszę, filet z łososia oraz grillowane warzywa, posyp po wierzchu pestkami słonecznika. Udekoruj natką pietruszki.



Przepis z programu edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo".