Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka z purée ziemniaczano-selerowym
Obierz ziemniaki i seler, ugotuj je w osolonej wodzie. Fasolkę szparagową wrzuć do garnka z osoloną wodą Gotuj przez 3-4 minuty, odcedź. Pierś z kurczaka dopraw solą, pieprzem i słodką papryką. Zacznij smażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Smaż 5 minut z każdej strony. Potem zdejmij z patelni i odczekaj kilka minut.
Do ugotowanych ziemniaków dodaj 50 ml mleka i łyżkę masła, ubij całość przy pomocy ubijaczki do ziemniaków na gładką konsystencję. Na talerz nałóż purée ziemniaczano-selerowe, na którym umieść kurczaka, obok ułóż fasolkę.
Przepis z programu edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo".
Do ugotowanych ziemniaków dodaj 50 ml mleka i łyżkę masła, ubij całość przy pomocy ubijaczki do ziemniaków na gładką konsystencję. Na talerz nałóż purée ziemniaczano-selerowe, na którym umieść kurczaka, obok ułóż fasolkę.
Przepis z programu edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo".