Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Smażone spatzle z twarogiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Spatzle to niewielkie kluseczki przygotowane z mąki i jajek. Usmażone na masełku razem z cebulą i białym twarogiem to pomysł na smaczne, sycące danie.

Smażone spatzle z twarogiem

Składniki:

Smażone spatzle z twarogiem

 

  • 150 g suchego makaronu spatzle
  • 1 cebula
  • 3 łyżki masła klarowanego
  • 100 g twarogu półtłustego
  • sól
  • pieprz czarny
  • szczypiorek świeży

Sposób przygotowania:

Smażone spatzle z twarogiem
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie wg wskazówek na opakowaniu. Masło rozpuścić na patelni i usmażyć na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać ugotowane i odsączone z wody kluseczki i rozkruszony twaróg.

Przyprawić wg smaku i smażyć, aż twaróg zacznie się rozpuszczać, a wszystko będzie bardzo gorące. Podawać natychmiast ze świeżo posiekanym szczypiorkiem. Można też wkroić sobie pomidora.

Smacznego

Tagi:

dania makaron ser