Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pasta jajeczna z serem i ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Prosta i smaczna past jajeczna z kiszonym ogórkiem i żółtym serem. Najlepiej smakuje z pieczywem domowej roboty.

Pasta jajeczna z serem i ogórkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pasta jajeczna z serem i ogórkiem

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z serem i ogórkiem
Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Wrzucamy do rozdrabniacza, dodajemy pokrojonego na kawałki ogórka oraz ser żółty. Rozdrabniamy do uzyskania w miarę jednolitej konsystencji. Zamiast tego można jajka rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków, ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, a ogórka pokroić w drobną kosteczkę.

Dodajemy majonez, przyprawiamy do smaku pieprzem, solą i oregano. Mieszamy i wstawiamy do lodówki przed podaniem.
Pasta jajeczna z serem i ogórkiem
Dodajemy majonez, przyprawiamy do smaku pieprzem, solą i oregano.