Di gotuje

Di gotuje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 726]

Sałatka ze szpinaku, boczku i fasoli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 200
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Sałatka jest lekka, smaczna i bardzo prosta w przygotowaniu. Świeży szpinak idealnie komponuje się chrupiącym boczkiem i delikatną fasolką.

Sałatka ze szpinaku, boczku i fasoli

Składniki:

Sałatka ze szpinaku, boczku i fasoli

 

Dodatkowo:

  • ocet winny (czerwony)
  • oliwa
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka ze szpinaku, boczku i fasoli

Boczek:

Sałatka ze szpinaku, boczku i fasoli
Boczek powinien być mięciutki i chrupiący.

Boczek należy pokroić w niewielką kostkę, a następnie podsmażyć na suchej patelni.

Reszta składników:

Sałatka ze szpinaku, boczku i fasoli
Szpinak należy opłukać pod bieżącą wodą.

Szpinak umyć i osuszyć, cebulę pokroić w cieniutkie piórka, natomiast fasolę odcedzić z zalewy.

Sałatka:

Sałatka ze szpinaku, boczku i fasoli
Sałatka może być spożywana bezpośrednio po przygotowaniu.

Składniki sałatki przełożyć do miski, delikatnie skropić octem i oliwą, a na końcu doprawić za pomocą soli i pieprzu.
Sałatkę ostrożnie przemieszać.