Sposób przygotowania:
Smietankowe bezglutenowe gofry kokosowe
Olej kokosowy podgrzać w rondelku na małym ogniu by się roztopił. Jajka ubić z cukrem i szczypta soli na pulchną, bardzo gęstą pianę.
Do ubitych jajek dodawać stopniowo mąkę kokosową oraz mąkę bezglutenową wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Do masy kokosowo jajecznej dodać olej, mleko, olejek śmietankowy, Najpierw wymieszać łyżką a potem jeszcze zmiksować wszystko razem mikserem.
Gdyby ciasta wciąż było zbyt geste dolać więcej mleka. Maka kokosowa wchłania dużą ilość płynu.
Ciasto wlewać na rozgrzaną gofrownicę i piec kilka minut by się zrumieniły i dobrze wypiekły.
Gofry są przepyszne z bitą śmietaną :)
Do ubitych jajek dodawać stopniowo mąkę kokosową oraz mąkę bezglutenową wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Do masy kokosowo jajecznej dodać olej, mleko, olejek śmietankowy, Najpierw wymieszać łyżką a potem jeszcze zmiksować wszystko razem mikserem.
Gdyby ciasta wciąż było zbyt geste dolać więcej mleka. Maka kokosowa wchłania dużą ilość płynu.
Ciasto wlewać na rozgrzaną gofrownicę i piec kilka minut by się zrumieniły i dobrze wypiekły.
Gofry są przepyszne z bitą śmietaną :)
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2