Sposób przygotowania:
Pełnoziarniste gofry z musem truskawkowym
Do miski wbijamy jajka, dodajemy ksylitom i ubijamy, ucierając dodajemy olej kokosowy, wlewamy mleko kokosowe i wodę gazowaną, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość miksujemy i odstawiamy na pół godziny żeby ciasto napęczniało.
Gofrownicę mocno rozgrzewamy, wylewamy chochlą porcję ciasta, łyżką równomiernie rozsmarowujemy, pieczemy przez 4-5 minut, upieczone układamy na metalowej kratce.
Truskawki oczyszczamy z szypułek, myjemy, przekładamy do kubka miksującego i miksujemy na gładką masę.
Gofry przed podaniem polewamy musem truskawkowym.
Gofrownicę mocno rozgrzewamy, wylewamy chochlą porcję ciasta, łyżką równomiernie rozsmarowujemy, pieczemy przez 4-5 minut, upieczone układamy na metalowej kratce.
Truskawki oczyszczamy z szypułek, myjemy, przekładamy do kubka miksującego i miksujemy na gładką masę.
Gofry przed podaniem polewamy musem truskawkowym.