Netka

Netka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 408]

Zielone, wytrawne gofry bezglutenowe

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zdrowe gofry wytrawne na mące bezglutenowej, z dodatkiem proszku z trawy pszenicznej. Doskonale z różnego rodzaju dodatkami.

Zielone, wytrawne  gofry bezglutenowe Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Zielone, wytrawne gofry bezglutenowe

 

 

  • 2 łyżki proszku z trawy pszenicznej

 

  • 5 łyżek mąki bezglutenowej

 

  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia

 

 

  • 3 łyżki oleju z avocado

 

Sposób przygotowania:

Zielone, wytrawne gofry bezglutenowe
Jajka wbić do miski, ubijać dosypując stopniowo sól. Do ubitych na bardzo gestą pianę jajek wsypać proszek z trawy, wymieszać. Nastepnie wlać mleko i dosypać mąkę. Wszystko razem zmiksować jeszcze raz, na końcu dodać olej z avocado. Zmiksować raz jeszcze.

Włączyć gofrownicę, na rozgrzaną wlewać partiami zielone ciasto i piec po kilka minut gofry.

Upieczone gofry są mięciutkie w środku, lekko chrupiące na zewnatrz.

Gofry są bardzo dobre z dodatkami, takimi jak serek, pasta z ciecierzycy, wędlina, itp. 
Zielone, wytrawne  gofry bezglutenowe
Do ubitych jajek dodajemy proszek z trawy
Zielone, wytrawne  gofry bezglutenowe
Do jajwk i proszku dodajemy make bezglutenowa
Zielone, wytrawne  gofry bezglutenowe
Do ciasta dodajemy olej z avocado i miksujemy
Zielone, wytrawne  gofry bezglutenowe
Ciasto wlewamy na gofrownice i pieczemy gofry
Zielone, wytrawne  gofry bezglutenowe
Upieczone gofry

Tagi:

gofry