Sposób przygotowania:
Śmietankowiec
W jednym naczyniu rozmieszać galaretkę brzoskwiniową z dwoma szklankami gorącej wody i odstawić do stężenia. W drugim naczyniu rozpuścić galaretkę truskawkową i odstawić do stężenia. W kolejnym naczyniu rozpuścić galaretkę niebieską i odstawić do stężenia. Gdy galaretki już stężeją pokroić je w kostkę. Do miski wrzucamy pokrojone kawałki galaretek. Śmietanę ubić z jogurtem naturalnym na puszystą masę, którą następnie przelać do miski z galaretkami. Miskę wstawiamy na parę minut do lodówki.
![Śmietankowiec Śmietankowiec](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/smietankowiec-246808.jpg)
![Śmietankowiec Śmietankowiec](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/smietankowiec-246809.jpg)
![Śmietankowiec Śmietankowiec](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/smietankowiec-246810.jpg)
![Śmietankowiec Śmietankowiec](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/smietankowiec-246811.jpg)