Sposób przygotowania:
Śniadaniowy koktajl truskawkowy z płatkami owsiany
1. Truskawki myjemy, dokładnie osuszamy i usuwamy szypułki. Do kubka blendera przekładamy jogurt grecki, truskawki, płatki i cukier. Następnie miksujemy na gładki koktajl. Cukru dodajemy według uznania, ja dałam jedną łyżkę, dla mnie było w sam raz, ale miałam bardzo słodkie truskawki.
2. Koktajl rozlewamy do szklaneczek i podajemy. Koktajl przed podaniem można schłodzić w lodówce.
3. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z przepisu wychodzi 4 porcje.
Koktajl jak postoi to trochę zgęstnieje od płatków.
Zamiast cukru brzozowego można użyć miodu prawdziwego.
2. Koktajl rozlewamy do szklaneczek i podajemy. Koktajl przed podaniem można schłodzić w lodówce.
3. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z przepisu wychodzi 4 porcje.
Koktajl jak postoi to trochę zgęstnieje od płatków.
Zamiast cukru brzozowego można użyć miodu prawdziwego.