Sposób przygotowania:
Mocno kakaowe ciasto z bananami
1. Masło i oba cukry ucieramy na puszystą masę, wbijamy stopniowo po jednym i dokładnie ucieramy, wsypujemy wszystkie pozostałe sypkie składniki, wlewamy mleko i dokładnie ucieramy.
2. Tak wykonane ciasto przekładamy do foremki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm. W ciasto lekko wciskamy obrane banany.
3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut do suchego patyczka. Studzimy.
4. Gotowe ciasto kroimy i podajemy. Smacznego.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Foremka o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm.
Ciasto można pokroić na 16 porcji.
Banany można skropić sokiem z cytryny wtedy nie ściemnieją. Ja zapomniałam.
2. Tak wykonane ciasto przekładamy do foremki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm. W ciasto lekko wciskamy obrane banany.
3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut do suchego patyczka. Studzimy.
4. Gotowe ciasto kroimy i podajemy. Smacznego.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Foremka o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm.
Ciasto można pokroić na 16 porcji.
Banany można skropić sokiem z cytryny wtedy nie ściemnieją. Ja zapomniałam.
ciasteczka
Babeczka35
Zgadzam się zTobą :)