Sposób przygotowania:
Soczek Kubuś
Obraną marchew kroimy w małe kawałeczki, zalewamy wodą i rozgotowujemy do miękkości. Studzimy- miksujemy za pomocą blendera na gładko.
Obrane jabłka kroimy w plastry, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.
Studzimy- miksujemy za pomocą blendera na gładko.
Dynię kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.
Studzimy- miksujemy za pomocą blendera na gładko.
Wszystkie zblendowane owoce przekładamy razem do dużego garnka. Uzupełniamy wodą tak aby powstało razem w garnku 10 l napoju.
Gotujemy na małym ogniu. Wsypujemy 1 kg cukru oraz dodajemy sok wyciśnięty z cytryny i pomarańczy. Gotujemy razem chwilę. Po zagotowaniu wszystkich składników przelewamy gorący napój do wyparzonych wcześniej buteleczek na sok. Zakręcamy nakrętkami. Pasteryzujemy 10 min.
Obrane jabłka kroimy w plastry, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.
Studzimy- miksujemy za pomocą blendera na gładko.
Dynię kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.
Studzimy- miksujemy za pomocą blendera na gładko.
Wszystkie zblendowane owoce przekładamy razem do dużego garnka. Uzupełniamy wodą tak aby powstało razem w garnku 10 l napoju.
Gotujemy na małym ogniu. Wsypujemy 1 kg cukru oraz dodajemy sok wyciśnięty z cytryny i pomarańczy. Gotujemy razem chwilę. Po zagotowaniu wszystkich składników przelewamy gorący napój do wyparzonych wcześniej buteleczek na sok. Zakręcamy nakrętkami. Pasteryzujemy 10 min.
danielek
Agnieszka Rec
Dziękuję :)