Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Sok cytrusowo-jabłkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Takie zdrowe witaminki zaserwowałam mężowi i córce na Walentynki

Sok cytrusowo-jabłkowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sok cytrusowo-jabłkowy

 

 

Sposób przygotowania:

Sok cytrusowo-jabłkowy
Naszykować owoce. Wszystkie umyć, cytrusy sparzyć. Osuszyć. Jabłka obrać ze skórek, usunąć gniazda nasienne i pokroić na ćwiartki. Za pomocą sokowirówki zrobić z nich sok (suchy miąższ można zamrozić i wykorzystać później do jabłecznika). Cytrusy poprzekrawać na pół i wycisnąć z nich sok. Z miąższu, który osadził się na sitku wyciskarki wybrać pestki, wyrzucić a miąższ dodać do soku. Nalać do kubeczków lub szklanek i podać ze słomką. Można osłodzić, ale ja miałam słodkie jabłka i pomarańcze, więc dodatkowy cukier był zbędny.
Sok cytrusowo-jabłkowy
Naszykować owoce Wszystkie umyć cytrusy sparzyć Osuszyć
Sok cytrusowo-jabłkowy
Jabłka obrać ze skórek usunąć gniazda nasienne i pokroić na ćwiartki Za pomocą sokowirówki zrobić z nich sok
Sok cytrusowo-jabłkowy
Cytrusy poprzekrawać na pół i wycisnąć z nich sok Z miąższu który osadził się na sitku wyciskarki wybrać pestki wyrzucić a miąższ dodać do soku